Glutenfria quinoa bars på 4 ingredienser, lätt att göra sockerfria, laktosfria eller veganska.
Enkla glutenfria frallor som motsvarighet till allt brödbak jag gjorde i Nyhetsmorgon. Det finns många där ute som inte kan äta gluten men vill äta gott bröd. Jag fick laborera lite med mitt recept på enkelt bröd och till slut lyckades jag få till en glutenfri variant. Förvånansvärt gott tycker jag som knappast har smakar glutenfritt bröd tidigare. Hoppas att du som äter glutenfritt kommer gilla receptet.
Jordnötskakor med kola och choklad, på ett fat i köket. Framför mig. Delar en kaka mitt itu och tar en tugga. Tittar ut i mörkret. En fråga som jag inte kan släppa. Är det fortfarande höst eller vinter? Mörker som blandas med ljus, som flyter in i varandra. Tar en tugga till och en klunk kaffe direkt efter. Tid för reflektion. Hjärtat slår lite för fort ibland och jag känner mig mer och mer rastlös. Rastlös och otålig. Det är för mörkt, ruggigt och trist ute. Rastlös. Längtar redan till ljuset, ljuset som blandas med mörkret, som tar över. Men först kommer det bli riktigt vinter, jul och ett nytt år som föds. Så rastlös…
Choklad choklad och återigen choklad… En gudomlig chokladcheesecake med allt utan smör och vanligt mjöl, men med min älskade ricotta i…Det blir ren glädje i en enda bit. Glutenfri har jag länge funderat på. Klart man vill att alla ska vara glada och må bra.
Äntligen har jag hunnit renskriva receptet som så många har velat ha.
Enkla och goda glutenfria bars som du gör på en kvart. Med marschmallows, puffat ris och choklad och massa annat gott!
Glutenfria kakor på 3 ingredienser som du lätt kan göra veganska, mjölk och laktosfria eller sockerfria. En kaka som passar till många helt enkelt.
Superkrämig choklad basque cheesecake som du svänger ihop på nolltid. Den är dessutom naturlig glutenfri. Ni ville ha fler glutenfria recept och det kändes bra att inte behöva laborera med glutenfri mjöl som inte är min starka sidan. Servera cheesecaken som den är eller varför inte med en klick lätt uppvispad grädde. Hoppas ni kommer älska denna lika mycket som jag gör.
Enkla naturligt glutenfria kokoskakor som smälter i munnen. Jag har sett dessa kakor på en italiensk blogg och kände direkt jag ville testa dem. Minns inte bloggens namn tyvärr. Men ändrade lite i receptet för jag har alltid svårt att hålla mig till, måste alltid laborera. Blev lockad av det enkla i receptet och att kakorna är glutenfria. Ni är många som ville ha alternativ. Hoppas ni gillar dem.
Här kommer receptet på Simonas no-bake kokos- och mandeldröm. Pssst! Lätt att göra glutenfri, mjölkfri eller vegansk. Du måste testa denna.
Jag erkänner att jag är svag för puffat ris och har tänkt mycket på att baka något med på sista tiden. Vad kan jag säga? Gillar den knapriga men ändå sega konsistensen. Så enkelt att göra också. Dessa no-bake puffat ris och marshmallow bars med brynt smör är to die for. Ja bokstavligen. Väldigt få ingredienser och lite tid gör dessa som favorit ”akutbakelser”. Kom på att jag inte har några recept vid akuta behov.
Dottern tyckte inte jag behövde några eftersom jag bakar som det inte var en morgondag, för att citera hennes exakta ord. Men jag ger bort allt jag bakar så fort jag har fotograferat färdigt så hur ska jag ha kakor eller bakelser hemma vid akuta behov? En annan sak som gör dessa perfekta är att dem är glutenfria. Alltid något eller hur?
Denna mango och nötkaka med maräng, som är sisådär lagom fryst, räknas ändå inte som glass. Men är utan tvekan en av de godaste bakelserna jag har ätit och det är allt som räknas. Solsken och vita stränder i en drömgod kaka.