DAIMCHEESECAKE PÅ KLADDKAKEBOTTEN

Godaste, krämigaste Daimcheesecaken. Utan gelatin. På köpt kladdkakebotten. Quick fix, genvägar, men vem bryr sig? Drömgod så du måste bara testa..
Tid: 15 minuter
Antal: 12 portioner
Ingredienser:
- en köpt kladdkaka
- 2 dl vispgrädde
- 500 g färskost
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 150 g vit choklad, smält
- 3 msk smör, smält
- 1 dubbel finhackad Daim
- 2 dl vispgrädde
- 1 dubbel finhackad Daim
Gör så:
- Vispa grädden till mjuka toppar. Ställ åt sidan.
- Rör färskost och vanilj mjukt. Blanda smält choklad med smör jämnt. Tillsätt till färskosten och rör eller vispa snabbt.
- Vänd grädden och chokladkrossen i färskosten.
- Lägg kladdkakan i en tårtring eller form med löstagbara kanter.
- Häll cheesecaken över botten och jämna till ytan. Plasta in och ställ i kylen minst 2 timmar.
- Lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat. Vispa grädden till garnering till medelmjuka toppar.
- Toppa med vispad grädde och garnera med kross.


