ÄPPELKAKA TOPPAD MED VANILJKRÄM

äppelkaka toppad med vaniljkräm

En saftig äppelkaka toppad med vaniljkräm. Blev ljuvligt god så du måste bara testa den.

Tid: ca 35 minter
Antal: 16 bitar

Kräm:

  • 1 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk maizena majsstärkelser
  • 2,5 dl mjölk

Smet:

  • 2 ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 0,5 dl olja neutral i smak
  • 4,25 del vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 300 g äpplen, skalade och delade i bitar eller skivor

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en form ca 20X25 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. I en kastrull blanda alla ingredienser till krämen.
  3. Koka upp på spisen och sen sjuda under omrörning tills krämen tjocknar. Ställ åt sdan,
  4. I en skål vispa ägg och strösocker.
  5. Tillsätt mjölk och olja och blanda lätt.
  6. Vänd i vetemjöl och bakpulver.
  7. Tillsätt äpplena och blanda.
  8. Häll i formen och jämna till ytan.
  9. Bredd på krämen och grädda i mitten av ugnen tills kakan känns klar.
  10. Servera kana ljummen eller riktigt kall. Gudomligt god oavsett.

Tips! Bytt ut äpplena mot andra frukt eller bär i säsong!

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.