ÄPPELKAKA TOPPAD MED VANILJKRÄM
En saftig äppelkaka toppad med vaniljkräm. Blev ljuvligt god så du måste bara testa den.
Tid: ca 35 minter
Antal: 16 bitar
Kräm:
- 1 ägg
- 0,75 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk maizena majsstärkelser
- 2,5 dl mjölk
Smet:
- 2 ägg
- 1,25 dl strösocker
- 2 dl mjölk
- 0,5 dl olja neutral i smak
- 4,25 del vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- ca 300 g äpplen, skalade och delade i bitar eller skivor
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fordra en form ca 20X25 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- I en kastrull blanda alla ingredienser till krämen.
- Koka upp på spisen och sen sjuda under omrörning tills krämen tjocknar. Ställ åt sdan,
- I en skål vispa ägg och strösocker.
- Tillsätt mjölk och olja och blanda lätt.
- Vänd i vetemjöl och bakpulver.
- Tillsätt äpplena och blanda.
- Häll i formen och jämna till ytan.
- Bredd på krämen och grädda i mitten av ugnen tills kakan känns klar.
- Servera kana ljummen eller riktigt kall. Gudomligt god oavsett.
Tips! Bytt ut äpplena mot andra frukt eller bär i säsong!





