ÄPPELPAJ MED PEKANNÖTTER

Pecanpaj

Spröd, smörig, äppelpaj med pekannötter. 

Tid: 30 minuter
Antal: 8-10 bitar

Deg:

  • 3,75- 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk yoghurt
  • 100 g smör

Fyllning:

  • 2-3 äpple skalade och tärnade
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 hackade pekannötter
  • ev ca 1 dl hela pekannötter till garnering
  • ev florsocker att sikta över.

Gör så:

  1. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Börja med mindre mängd vetemjöl. 
  2. Tillsätt de våta ingredienserna och blanda till en smidig, klibbfri deg.
  3. Låt vila i kylskåp tills du gör fyllningen.
  4. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
  5. Koka upp alla ingredienser till fyllningen tills äpplena är mjuka.
  6. Tillsätt hackade nötter.
  7. Kavla degen till en cirkel ca 28 cm i diameter. Spara ca 0,3 del till topping.
  8. Lägg fyllningen i mitten. Vik kanterna på pajen och tryck nötter runt om. 
  9. Riv resterande deg och täck fyllningen med.
  10. Grädda i mitten av ugnen för ca 15-20 minuter tills den börjar få lite färg (ej mycket).
  11. Sikta florsocker och servera.

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.