AUBERGINE OCH PAPPRIKARÖRA

En rumänsk traditionell rätt, zacusca, som jag har vuxit upp med. Detta var mammas sätt att förvara auberginer över vintern. Jag gillar att äta den på en gång. Håller i en vecka i kylskåp.

Tid: 35
Antal: portioner

Ingredienser:

  • 2-3 auberginer
  • 2 röda paprikor halverade och urkärnade
  • 3 tomater halverade
  • 1 gullök skalad och halverad
  • 8 msk olivolja
  • salt och peppar
  • ev hackad persilja att toppa med

Gör så:

  1. Lägg aubergine, paprika och tomathalvor samt en halverad gullök.
  2. Salta och peppra. Ringla lite olivolja över.
  3. Rosta i mitten av ugnen i 175 grader för ca 30-35 min tills grönsakerna är mjuka och fått fin färg.
  4. Skala auberginerna. Lägg allt i en blender eller matberedare och mixa.
  5. Salta och peppra efter smak. Ringla ev olivolja över och toppa med persilja.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.