BASKISK BRÄND CHEESECAKE

baskisk bränd cheesecake

Den berömda baskiska cheesecaken med bränd yta som passar bäst att göra dagen innan servering så att den hinner sätta sig ordentligt. Viktigt att låta cheesecaken kallna så får du den goda smaken och krämigheten på köpet. Superenkelt att svänga ihop på få ingredienser.

Tid: 4 minuter
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 450 g färskost
  • 1.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl vetemjöl

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugnsvärme.
  2. Smörj en form med löstagbara kanter, ca 18-20 cm i diameter, och klä botten och väggarna med dubbla bakplåtspapper. Se till att pappret överstigen höjden på formen med minst 3-4 cm. Ställ åt sidan.
  3. Vispa lätt färskost, strösocker och vanilj. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
  4. Sänk hastigheten och tillsätt vispgrädden under vispning. Sikta vetemjöl och vänd i försiktigt, blanda jämnt.
  5. Häll smeten i formen och grädda i ca 45 minuter, beroende av ugn. Toppen ska vara bränd och fortfarande lite lös i mitten.
  6. Låt den kallna i rumstemperatur för en timme och sen ställ kallt minst 2 timmar, helst över natten.
baskisk bränd cheesecake
baskisk bränd cheesecake
baskisk bränd cheesecake

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.