Sätt ugnen på 175 grader och klä en fyrkantig form, ca 20 X 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
Brownies med en cheesecaketopping, cheesecakebrownies. Det är den ultimata browniebiten. Lyx i en liten chokladkaka. Lagom kladdig och lagom söt. Browniesen är enkla att svänga ihop och att variera, både fyllning och topping. Men jag tycker förstås att du ska ge just dessa cheesecakebrownies en chans. Testa, du kommer inte ångra dig.
1.
Sätt ugnen på 175 grader och klä en fyrkantig form, ca 20 X 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2.
Smällt smör och choklad i en kastrull på spisen. Ta bort från spisen och tillsätt strösocker. Vispa snabbt till en slät smet. Låt svalna ca 1-2 minuter.
3.
Tillsätt äggen och vaniljsocker under vispning. Vänd de övriga ingredienserna i smeten och blanda till en klumpfri smet.
4.
Häll den i formen. Jämna till ytan.
5.
Blanda alla ingredienser till cheesecakefyllningen till en jämn smet.
6.
Klicka fyllningen över kakan och blanda lätt på ytan med spetsen av en kniv.
7.
Grädda i mitten av ugnen för ca 25–30 minuter. Låt kakan kallna i formen och sen i helt i kylskåpet.
8.
Skär i lagom stora bitar. Förvaras kallt i låda med lock.
200 g normal saltat smör
225 g mörk choklad, hackad*
2 dl strösocker
4 stora ägg
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl vetemjöl
150 g färskost, naturell
0.5 – 0.75 dl strösocker
1 ägg
4 msk vetemjöl