CHOKLADDOPPADE DADLAR MED JORDNÖTSMÖR

Enkel snacks. Sött och salt i samma tugga. På bara 4 ingredienser. Klara på under 10 min. Chokladdoppade dadlar fyllda med jordnötssmör. Använd mjölkfri eller sockerfri choklad och gör de veganska eller sockerfria.

Tid: 10 minuter
Antal: 16 portioner

Ingredienser:

  • 6 st stora dadlar
  • 10- 16 tsk jordnötssmör
  • ca 150 g ljus eller mörk choklad (vegansk/sockerfri)
  • ev 2 msk rostade jordnötter, finhackade

Gör så:

  1. Ta bort kärnorna från dadlarna (se till att inte halvera de).
  2. Fyll med 1 tsk jordnötssmör och tryck ihop varje dadel. Ställ i frysen för ca 30 min.
  3. Smält chokladen i mikron. Doppa varje dadel i choklad och lägg på bakplåtspapper. Strö över hackade jordnötter.
  4. Har du kvar smält choklad ringla över. Blir så snyggt. Ställ de i kylen tills chokladen stelnar.
  5. Förvaras svalt i låda med lock.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.