DEN VIRALA TURKISKA PASTAN

Turkiska pastan

Herre min skapare. Denna är helt amazing. Sonen som var skeptiskt när jag bjöd på middag kunde inte sluta berömma den. TESTA!

Tid: 30 minuter
Antal: 3- 4 portioner

Pasta och färs:

  • 350-400 g pasta
  • vatten och salt (att koka pasta i)
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk lökpulver
  • salt och peppar
  • 3 msk tomatpuré

Yoghurtsås:

  • 2,5 dl turkisk yoghurt naturell
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • lite citronsaft
  • salt och peppar efter smak

Paprika och smörsås:

  • 60 g smör
  • 1 msk paprikapulver

Topping:

  • hackad tomat
  • hackad färsk persilja
  • feta ost

Gör så:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Heta upp en teflon stekpanna på spisen. Tillsätt nötfärsen och bryn den fint tills all vätska har försvunnit.
  3. Tillsätt löken och fräs till den blir mjuk och glansig. Rör i då och då.
  4. Tillsätt kryddor och tomatpuré och fräs ett par minuter till under omrörning.
  5. Rör ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och ställ i kylen.
  6. I en kastrull på spisen smält smöret. Tillsätt paprika och fräs någon halv minut.
  7. Lägg pasta på en tallrik. Klicka 3-4 tsk yoghurtsås på. Ringla över paprikasås.
  8. Toppa med färsen. Ringla över mer paprika sås. Toppa med smulad feta, tomater och persilja. 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.