DEN VIRALA TURKISKA PASTAN
Herre min skapare. Denna är helt amazing. Sonen som var skeptiskt när jag bjöd på middag kunde inte sluta berömma den. TESTA!
Tid: 30 minuter
Antal: 3- 4 portioner
Pasta och färs:
- 350-400 g pasta
- vatten och salt (att koka pasta i)
- 500 g nötfärs
- 1 gul lök finhackad
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk lökpulver
- salt och peppar
- 3 msk tomatpuré
Yoghurtsås:
- 2,5 dl turkisk yoghurt naturell
- 2 pressade vitlöksklyftor
- lite citronsaft
- salt och peppar efter smak
Paprika och smörsås:
- 60 g smör
- 1 msk paprikapulver
Topping:
- hackad tomat
- hackad färsk persilja
- feta ost
Gör så:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Heta upp en teflon stekpanna på spisen. Tillsätt nötfärsen och bryn den fint tills all vätska har försvunnit.
- Tillsätt löken och fräs till den blir mjuk och glansig. Rör i då och då.
- Tillsätt kryddor och tomatpuré och fräs ett par minuter till under omrörning.
- Rör ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och ställ i kylen.
- I en kastrull på spisen smält smöret. Tillsätt paprika och fräs någon halv minut.
- Lägg pasta på en tallrik. Klicka 3-4 tsk yoghurtsås på. Ringla över paprikasås.
- Toppa med färsen. Ringla över mer paprika sås. Toppa med smulad feta, tomater och persilja.




