back-button

Simona Muntean

Picture of the author

En liten tårta för två

En söt liten skapelse att dela med någon du tycker om. Till Alla Hjärtans Dag eller annat speciellt tillfälle. Vanilj och choklad, alltså massor av choklad.

    Hur

    1.

    Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver i en skål. Häll över den smälta smöret och blanda till en gryning massa.

    2.

    I en annan skål vispa äggvitorna med mjölk och vanilj.

    3.

    Häll lite i taget av mjölkblandningen över mjölmassan och vispa kontinuerligt. Vispa till en jämn smet.

    4.

    Tillsätt ev livsmedelfärg om du vill ha en annan färg på dina bottnar. Annars blir bottnarna, precis som det heter White velvet tårta, vita och sammetslena.

    5.

    Fördela smeten i 3 formar (runda på 20-23 cm) som du har smörjt och mjölat samt klätt botten med bakplåtspapper.

    6.

    Grädda längst ner i ugnen i 150-175 grader ca 25-30 minuter. Gör tandpetartestet innan du tar ut bottnarna. Låt svalna något innan du tar ut dem ur formarna.

    7.

    Blanda 2,5 dl strösocker och vatten i en kastrull och koka tills det når ca 118 grader. Använd en termometer.

    8.

    Vispa äggvitorna tillsammans med 2 msk socker till hårt skum och sen häll i sirapen lite i tagen under fortsatt vispning.

    9.

    Vispa sen äggvitorna ca 5 minuter tills dem kallnar innan du börjar lägga i smöret, en bit i taget.

    10.

    Vispa lite mellan varje bit smör du lägger i. När du har lagt i sista biten smör ser krämen som den ska skära sig istället för att bli tjock. Fortsätt vispa så kommer krämen att "vända" och bli tjock, luftig och slät.

    11.

    Smält chokladen i mikron, 10-15 sekunder åt gången. Rör lite i chokladen med en sked. Mikra lite till ev om den inte har smält och det finns fortfarande klumpar i. Sist blanda i smöret och rör till såsen har blivit omogen.

    12.

    Spritsa kräm i ett fint mönster över första botten. Lägg på den andra botten. Spritsa kräm över den översta botten. Strö över hackade marshmallows, 2-3 stora grovt klippta, Reese´s peanut butter bars bitar och Maltesers chokladkulor. Ringla över chokladsås.

    Ingredienser

    4 äggvitor

    2,5 dl mjölk

    1,5 tsk vaniljpulver

    5 dl mjöl

    4 dl socker

    1,5 tsk bakpulver

    0,25 tsk salt

    175 g smör

    2,5 dl strösocker

    0,6 dl vatten

    4-5 äggvitor

    2 msk strösocker

    300 g smör

    100 gr choklad

    2 tsk smör