ENKEL VEGETARISK PAD THAI
Superenkel vegetarisk Pad Thai utan nudlar, naturlig glutenfria. Du behöver laga denna rätt.
Du kan servera det som sidorätt till kyckling eller fräsa tigerräkor med vitlök och blanda i.
Antal: 2 portioner
Tid: ca 15 minuter
Ingredienser:
- 500 g färsk vitkål, strimlad
- 1 stor morot, strimlad
- rapsolja att steka i
- 1 salladslök hackad
- 0,5 chili, hackad
- 3 ägg
- 2-3 msk sesamolja
- 3 msk fisksås
- 2 msk japansk soja
- 3-4 msk oyster sås
- rostade sesamfrö
- färsk thai basilika och limeklyftor
Gör så:
- I en wok eller större stekpanna heta upp olja.
- Fräs först lök, tillsätt chili och fräs lite till. Tillsätt vitkål, morötter och fräs tills de är mjuka. Rör i då och då.
- Tillsätt fisksås, soja, sesam olja och oyster sås. Fräs någon minut till.
- Knäck äggen i het olja i en annan stekpanna. Rör i snabbt så det blir som en äggröra.
- Häll äggröran över grönsakerna. Blanda väl.
- Strö över sesamfrö och thai basilika. Servera med limeklyftor och njut!


