FLUFFIGA FRUKOSTBULLAR
Fluffiga frukostbullar, lätta och mjuka som fluffiga moln. Doftar smör och mjölk. Perfekta till en lyxfrukost en sen lördag eller en latsöndag. Enkelt att baka, HÄR ser du en video på hur jag bakar bullarna, och lätt att få dem att försvinna. 12 stycken känns nästan som en liten sats om du frågar mig.
Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.
Antal: 12 stycken
Ingredienser:
- 6,5 dl vetemjöl
- 3 msk strösocker
- 1 msk torrjäst
- 2 dl mjölk, varm
- 50 g normal saltat smör, rumstempererat
- en nypa salt
- 2 msk majsstärkelse att sikta över bullarna (kan uteslutas)
Gör så:
- Vispa mjölk och torrjäst lätt.
- I köksassistent eller en stor bunke blanda vetemjöl och strösocker.
- Tillsätt mjölk och jäst och kör assistenten eller för hand tills degen går ihop och all vetemjöl har inkorporerats.
- Tillsätt salt och smör och kör maskinen till all smör har inkorporerats och degen är blank och släpper från kanterna. Knådar du för hand kommer att ta lite längre tid men krävs inga kraftiga tag.
- Olja in bunken lätt och lägg degen i. Plasta in och låt vila i rumstemperatur minst 2 timmar.
- Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en form med bakplåtspapper.
- Ta upp degen på bakbordet, inget mjöl krävs, och dela den i 12 bitar.
- Ta en bit i taget och knytt ihop änderna, ställ med den sidan neråt och kupa handflata över. Gör cirkelrörelser över degbiten och forma till en boll.
- Lägg i formen med lite mellanrum. Upprepa samma procedur med resterande degbitar.
- Plasta in formen och låt bullarna vila i 30 minuter.
- Sikta majsmjöl över bullarna och grädda i mitten av ugnen för ca 15-20 min, beroende på ugn.
- Ta ut och låt bullarna svalna ca 10 min. Servera.



