GRATINERADE OSTFYLLDA PAPRIKOR MED DILL

Ett enkelt recept och ett perfekt tips för er alla som vill äta mer vegetariskt men gott. Perfekt som förrätt eller på buffé. Receptet är i samarbete med Kiri Sverige och deras portionsost.
Tid: 5 minuter + 30 minuter
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 4 spetspaprikor
- 2 msk olivolja
- 2 fpk Kiri portionsost
- ca 1 dl finhackad dill
- 2-3 msk mild yoghurt
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 2-3 msk olivolja
- 2 msk citronsaft
- 1 vitlöksklyfta
- salt och ev chiliflakes
- dillkvistar
- citronskivor
Gör så:
- Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.
- Gör ett snitt i paprikorna på längden och lägg de i en ugnsform med snittet uppåt.
- Pensla paprikorna med olivolja. Baka i mitten av ugnen för ca 10-15 min eller tills de har mjuknat.
- Under tiden gör fyllningen. I en skål blanda ost, yoghurt, vitlök, dill och olivolja till en jämn smet.
- Ta ut paprikorna och gröp ur kärnhuset med hjälp av gaffel eller sked.
- Fyll paprikorna med ostsmeten, jämna till ytan och grilla i ugnen för ca 10-15 min tills de har fått fin färg.
- Blanda i en liten skål alla ingredienser till dressingen.
- Lägg paprikorna på ett serveringsfat. Garnera med dillkvistar och citronskivor. Ringla över dressing och servera.

