GRATINERADE OSTFYLLDA PAPRIKOR MED DILL

fyllda paprikor

Ett enkelt recept och ett perfekt tips för er alla som vill äta mer vegetariskt men gott. Perfekt som förrätt eller på buffé. Receptet är i samarbete med Kiri Sverige och deras portionsost.

Tid: 5 minuter + 30 minuter 
Antal:
4 portioner

Ingredienser:

  • 4 spetspaprikor
  • 2 msk olivolja
  • 2 fpk Kiri portionsost
  • ca 1 dl finhackad dill
  • 2-3 msk mild yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och ev chiliflakes
  • dillkvistar
  • citronskivor

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.
  2. Gör ett snitt i paprikorna på längden och lägg de i en ugnsform med snittet uppåt.
  3. Pensla paprikorna med olivolja. Baka i mitten av ugnen för ca 10-15 min eller tills de har mjuknat.
  4. Under tiden gör fyllningen. I en skål blanda ost, yoghurt, vitlök, dill och olivolja till en jämn smet.
  5. Ta ut paprikorna och gröp ur kärnhuset med hjälp av gaffel eller sked.
  6. Fyll paprikorna med ostsmeten, jämna till ytan och grilla i ugnen för ca 10-15 min tills de har fått fin färg.
  7. Blanda i en liten skål alla ingredienser till dressingen.
  8. Lägg paprikorna på ett serveringsfat. Garnera med dillkvistar och citronskivor. Ringla över dressing och servera.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.