Blanda smör, keso ost och vetemjöl till en grynig massa. Arbeta inte för mycket degen så att smöret smälter.
Superenkla gudomliga kesokakor som du gör med basingredienser som brukar ofta finnas hemma. Spröda, smördegsliknande, krispiga kakor som smälter i munnen. Degen kan du göra i god tid eftersom den behöver tid i kylen.
1.
Blanda smör, keso ost och vetemjöl till en grynig massa. Arbeta inte för mycket degen så att smöret smälter.
2.
Tillsätt äggulan och vattnet och blanda tills degen går ihop.
3.
Forma till en disk och plasta in.
4.
Ställ kallt minst 1 timme.
5.
Sätt ugnen på 175º C och klä en stor plåt med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
6.
Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord.
7.
Ta ut rundlar med ett glas eller utstickare.
8.
Tryck ena sidan av varje kaka i strösocker, vik dubbelt med den sockrade sidan inåt. Tryck den ena halvsidan i strösocker och vik dubbelt.
9.
Tryck den ena av den kvart sidan i strösocker och lägg på plåten med den osockrade sidan neråt.
10.
Fortsätt med resterande kakorna och degen. Tänk på att förvara den degen du inte arbetar med kallt.
11.
Grädda i mitten av ugnen för ca 20 minuter tills kakorna har blivit fluffiga och är lätt bruna.
110 g smör kylskåpskallt grovt riven
100 g keso
2.5 dl vetemjöl
1 äggula
1 msk iskallt vatten
ca 1 – 1.5 dl strösocker