HAVREGRYNSGRÖT Á LA MANGO STICKY RICE

havregrynsgröt á la mango sticky rice

Älskar mango sticky rice så jag var tvungen att testa en lite nyttigare variant. Är supernöjd med resultatet men bara för att vara överens. Det är inte mango sticky rice så vill du ha den exakta smaken så får du laga mango sticky rice. Så enkelt är det.

Tid: ca 30 minuter
Antal: 3 portioner

Kokossås:

  • 2 dl kokosdryck
  • 1 msk maizena mjöl eller potatismjöl
  • 2 msk valfri sötning (har använt 2 dadlar)
  • salt efter smak

Havregrynsgröt:

  • 3 dl havregryn (ev glutenfri)
  • 1 msk chiafrön
  • 4 dl kokosdryck
  • 2 dl vatten
  • 3 msk valfri sötning (har använt 3 dadlar)

Gör så:

  1. Blanda alla ingredienser till kokossåsen och koka upp på spisen under omröring.
  2. Ta bort från spisen och låt kallna. Förvaras i kyl till servering.
  3. I en annan kastrull blanda alla ingredienser till gröten och koka upp på spisen.
  4. Sänk värmen och låt puttra tills gröten är färdig, rör i då och då så den inte fastnar.
  5. Fördela gröten i 3 små formar eller skålar som du hr klätt med plastfilm.
  6. Låt stå i kylskåp och kallna någon timme eller över natten.
  7. Lägg gröten på en tallrik, häll över en tredje del av såsen och servera med mangoskivor.

Obs! Klart det funkar med frusta mangobitar som du har tinat upp innan.
Och du behöver inte använda dadlar att sötts med, strösocker, lönnsirap, honung funkar så klart.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.