HIMMELSK JORDGUBBSCHEESECAKE

himmelsk jordgubbscheesecake

Idag bjuder jag på en krämig jordgubbscheesecake som du svänger ihop på nolltid och som smakar himmelskt.

Antal: ca 12 bitar

Botten:

  • 200 g Digestive kex ( ca 13 st), finkrossade
  • 50 g smält smör

Fyllning:

  • 500 g ricotta ost
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Topping:

  • 8-10 jordgubbar halverade
  • 2 Digestive kex krossade
  • florsocker att sikta över den färdiga kakan

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fodra botten på en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  2. Blanda kex och smält smör till en blöt smulig massa.
  3. Häll i formen och tryck hårt med baksidan av en matsked. Viktigt att packa kexmassan ordentligt ordentligt så botten inte smular sönder vid servering.
  4. Vispa alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Häll i formen och jämna till ytan. Toppa med jordgubbar. Strö smulad Digestive runt om.
  5. Grädda i mitten av ugnen för ca 30-35 min eller tills cheesecaken är klar, fast även i mitten. Låt den kallna helt i formen innan du stjälper upp på serveringsfat, siktar florsocker över och serverar.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.