HIMMELSK JORDGUBBSCHEESECAKE
Idag bjuder jag på en krämig jordgubbscheesecake som du svänger ihop på nolltid och som smakar himmelskt.
Antal: ca 12 bitar
Botten:
- 200 g Digestive kex ( ca 13 st), finkrossade
- 50 g smält smör
Fyllning:
- 500 g ricotta ost
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
Topping:
- 8-10 jordgubbar halverade
- 2 Digestive kex krossade
- florsocker att sikta över den färdiga kakan
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme. Fodra botten på en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
- Blanda kex och smält smör till en blöt smulig massa.
- Häll i formen och tryck hårt med baksidan av en matsked. Viktigt att packa kexmassan ordentligt ordentligt så botten inte smular sönder vid servering.
- Vispa alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet. Häll i formen och jämna till ytan. Toppa med jordgubbar. Strö smulad Digestive runt om.
- Grädda i mitten av ugnen för ca 30-35 min eller tills cheesecaken är klar, fast även i mitten. Låt den kallna helt i formen innan du stjälper upp på serveringsfat, siktar florsocker över och serverar.






