KNÅDFRIA FRALLOR

Knådfria frallor som inte behöver jäsa över natten utan blir klara medan suget är kvar.
Tid:___
Antal: 5 stycken
Ingredienser:
- 7 dl vetemjöl
- 1 msk torrjäst
- 1 tsk salt
- 3,5 dl ljummet vatten
- Frön att toppa frallorna med
Gör så:
- I en stor skål blanda vetemjöl med jäst och salt.
- Tillsätt vattnet och blanda med en träslev eller handvisp. Degen är klibbig.
- Plasta in och låt ligga i värme och jäsa i en timme.
- Ställ ugnen på 200 grader, över och undervärme. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Ta fram skålen med degen. Med hjälp av två skedar ta upp deg och lägg på plåt. Ska bli 5-6 st.
- Strö över lite vetemjöl och sen frön.
- Lägg en form med varmt vatten längst ner i ugnen. Grädda frallorna i mitten av ugnen för ca 10-15 min.

