KRÄMIG ASIATISK PALSTERNACKSOPPA

Krämig palsternacksoppa med asiatisk touch. Drömgod och så enkelt att göra.
Tid: 5 minuter + 30 minuter
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- ca 550 g palsternacka
- 2 potatisar
- 1 gul lök
- 1 cm ingefära
- 1 grönsaksbuljong tärning
- vatten
- 1 burk kokosmjölk
- 5-6 limeblad
- koriander och färsk chili att toppa med
Gör så:
- Skala och dela palsternacka och gul lök i mindre bitar. Skölj och dela potatisen. Skala och riv ingefäran.
- Fräs allt i olivolja i en kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong och vatten så det täcker grönsakerna.
- Koka upp och sen sjud på medelvärme under lock tills grönsakerna är mjuka.
- Mixa soppan slätt med en stavmixer eller i en blender.
- Tillsätt kokosmjölken och limeblad och koka upp. Sjud för ca 5 min. Salta och peppra efter smak. Ev tillsätt mer vatten om soppan är för tjock.
- Servera den riktigt varm toppad med koriander och färsk chili.





