KRÄMIG ASIATISK PALSTERNACKSOPPA

asiatisk palsternacksoppa

Krämig palsternacksoppa med asiatisk touch. Drömgod och så enkelt att göra.

Tid: 5 minuter + 30 minuter
Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • ca 550 g palsternacka
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 cm ingefära
  • 1 grönsaksbuljong tärning
  • vatten
  • 1 burk kokosmjölk
  • 5-6 limeblad
  • koriander och färsk chili att toppa med

Gör så:

  1. Skala och dela palsternacka och gul lök i mindre bitar. Skölj och dela potatisen. Skala och riv ingefäran.
  2. Fräs allt i olivolja i en kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong och vatten så det täcker grönsakerna.
  3. Koka upp och sen sjud på medelvärme under lock tills grönsakerna är mjuka.
  4. Mixa soppan slätt med en stavmixer eller i en blender.
  5. Tillsätt kokosmjölken och limeblad och koka upp. Sjud för ca 5 min. Salta och peppra efter smak. Ev tillsätt mer vatten om soppan är för tjock.
  6. Servera den riktigt varm toppad med koriander och färsk chili.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.