Sätt ugnen på 175 grader över- och under värme. Fodra botten på en rund form, ca 22-24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj och mjöla kanterna. Ställ åt sidan.
Vilken drömkaka och vilken dröm kombo, päron och choklad. Denna mjuka päronkaka med choklad är smaksatt med Dansukkers Brun Farin som ger kakan en smakrikt karamell- och lakritsaktig smak och gifter sig väldigt bra med chokladsmaken.
1.
Sätt ugnen på 175 grader över- och under värme. Fodra botten på en rund form, ca 22-24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj och mjöla kanterna. Ställ åt sidan.
2.
I en skål blanda kakao , vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och maizena majsstärkelse.
3.
I en stor skål vispa ihop smöret med strösocker och Brun Farin. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vispa ljust och luftigt.
4.
Tillsätt mjölblandningen och vispa jämnt.
5.
Häll mjölken och vispa jämnt.
6.
Häll smeten i formen.
7.
Toppa kakan med päronhalvorna.
8.
Grädda i mitten av ugnen för ca 50 minuter. Tiden är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.
9.
Kakan är klar när en tandpetare kommer ut torr.
10.
Låt kakan kallna i formen på galler innan du stjälper upp. Sikta florsocker innan servering.
1 dl osötad kakao
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk maizena majsstärkelse
100 g normal saltat smör rumstempererat
2 dl Dansukker Svensk Strösocker
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
3 päron skalade, halverade och tunt skivade
Dansukker Florsocker