NO-BAKE KOKOS OCH MANDELDRÖM
Underbar kaka som påminner om Rafaello. Bakas utan ugn och kan varieras beroende på vilken kräm du använder. Kan lätt göras både glutenfri och/eller vegansk.
Ingredienser:
- 5 dl mjölk (eller mandel/kokosdryck)
- 1,5 dl maizena majsstärkelse
- 1 dl strösocker
- 100 g vit choklad hackad (ev vegansk)
- 1 burk kokosmjölk ( endast tjocka delen)
- 1,5 dl mandelmjöl/ finmalda mandlar
- ev 0,5-1 dl av kokosvatten om krämen är för tjock
- ca 32 st söta rektangulära kakor/kex ( ev glutenfria)
- 1,5 dl mjölk (ev mandel/kokosdryck)
- 150 g vit choklad (ev vegansk)
- ca 1 dl riven kokos att toppa med
Gör så:
- I en kastrull på spisen koka upp mjölk, maizena och strösocker. Sjud sen på låg värme under konstant omrörning tills krämen tjocknat.
- Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen har smält och krämen är jämn. Låt kallna.
- I en stor skål vispa den kalla krämen med den tjocka delen av kokosmjölken ( skaka inte burken).
- Tillsätt mandelmjöl och blanda väl. Tillsätt ev av kokosvatten om krämen är för tjock.
- Montera kakan/tårtan på ett serveringsfat eller i en form. Lägg ett lager kex som du snabbt har doppat i mjölk innan.
- Bred över 1/3 del kräm. Jämna till ytan. Lägg över ett till lager kex doppade i mjölk o s v. Avsluta med ett lager kex.
- Ställ i kyl, väl inplastad, för minst 2 timmar eller över natten.
- Smält chokladen i micron, bredd den över toppen på kakan/tårtan.
- Strö över riven kokos.




