NO-BAKE KOKOS OCH MANDELDRÖM

no-bake kokos och mandeldröm

Underbar kaka som påminner om Rafaello. Bakas utan ugn och kan varieras beroende på vilken kräm du använder. Kan lätt göras både glutenfri och/eller vegansk.

Ingredienser:

  • 5 dl mjölk (eller mandel/kokosdryck)
  • 1,5 dl maizena majsstärkelse
  • 1 dl strösocker
  • 100 g vit choklad hackad (ev vegansk)
  • 1 burk kokosmjölk ( endast tjocka delen)
  • 1,5 dl mandelmjöl/ finmalda mandlar
  • ev 0,5-1 dl av kokosvatten om krämen är för tjock 

 

  • ca 32 st söta rektangulära kakor/kex ( ev glutenfria)
  • 1,5 dl mjölk (ev mandel/kokosdryck)
  • 150 g vit choklad (ev vegansk)
  • ca 1 dl riven kokos att toppa med

 

Gör så:

  1. I en kastrull på spisen koka upp mjölk, maizena och strösocker. Sjud sen på låg värme under konstant omrörning tills krämen tjocknat.
  2. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen har smält och krämen är jämn. Låt kallna.
  3. I en stor skål vispa den kalla krämen med den tjocka delen av kokosmjölken ( skaka inte burken).
  4. Tillsätt mandelmjöl och blanda väl. Tillsätt ev av kokosvatten om krämen är för tjock.
  5. Montera kakan/tårtan på ett serveringsfat eller i en form. Lägg ett lager kex som du snabbt har doppat i mjölk innan.
  6. Bred över 1/3 del kräm. Jämna till ytan. Lägg över ett till lager kex doppade i mjölk o s v. Avsluta med ett lager kex.
  7. Ställ i kyl, väl inplastad, för minst 2 timmar eller över natten.
  8. Smält chokladen i micron, bredd den över toppen på kakan/tårtan.
  9. Strö över riven kokos.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.