Klä en form med löstagbara kanter i plastfolie eller bakplåtspapper.
No-bake mangocheesecake, alltså krämig cheesecake med mangobitar och glaze, kanske sommarens sötaste, en oemotståndlig dessert i tre lager med Ladyfingers kex, krämig cheesecake med mangobitar i och toppad med mango glaze. En super fräsch somrig dessert som du kan göra med vilka frukter och bär du gillar.
Det faktum att du inte behöver ugnen när det är nästa 30º i skuggan, förhoppningsvis hela sommaren, gör denna cheesecake definitivt till den perfekta sommardesserten.
1.
Klä en form med löstagbara kanter i plastfolie eller bakplåtspapper.
2.
Klä väggarna och botten med kex.
3.
Lägg gelatinen i en liten skål och tillsätt 2 msk kallt vatten. Låt det stå ca 5 minuter.
4.
Vispa snabbt färskost, vispgrädde och strösocker till en tjock pudding.
5.
Mikra snabbt gelatinen för ca 10 sekunder eller tills den har smällt.
6.
Vänd gelatin och mangobitar i ostmassan.
7.
Häll cheesecake i formen och ställ kallt tills du gör glazen.
8.
Vispa gelatin i juice och låt stå i ca 5 minuter.
9.
Häll kokhet vatten över och vispa i ett par minuter tills den har svalnat.
10.
Häll försiktigt glaze över hela cheesecake.
11.
Ställ kallt för minst en timme.
12.
Ta ut cheesecaken ur formen.
13.
Garnera med vispad grädde och ätbara blommor eller blad.
1 paket Savoiardikex så kallade ladyfingers
2 tsk gelatinpulver (motsvarar 4 gelatinblad)
300 g Philadelphia färskost
2 dl vispgrädde
1.5 dl strösocker
200 g mangobitar
2 dl mangojuice
2 tsk gelatinpulver (motsvarar 4 blad)
0.5 dl kokhet vatten
ev vispad grädde att toppa med
ätbara blommor och blad, färsk citronmeliss m m