Mixa mangon till pure. Koka upp i en kastrull på spisen tillsammans med gelesocker och citronsaft. Ta bort från spisen efter ett par minuter och låt purén kallna.
Underbar fräsch och läskande no-bake Nöt-Crème mangocheesecake. Sommarens måste. Här har jag fyllt den med Hemmakvälls nyhet Nöt-Crème Mango chokladpraliner och toppat den med en mangospegel. Du kan byta ut pralinerna mot andra favoriter och mango mot annan frukt eller bär. Testa dig fram till just din nya favorit.
1.
Mixa mangon till pure. Koka upp i en kastrull på spisen tillsammans med gelesocker och citronsaft. Ta bort från spisen efter ett par minuter och låt purén kallna.
2.
Fodra botten av en rund form, ca 20–21 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
3.
Blanda kexen med det smälta smöret till en blöt massa. Tryck i botten på formen med hjälp av baksidan av en matsked.
4.
Packa kexmassan ordentligt så kommer cheesecaken inte att smula vid servering.
5.
Rör färskosten mjukt och klumpfritt. Tillsätt den avsvalnade vita chokladen under fortsatt vispning.
6.
Vänd både vispgrädden och chokladbitarna i ostmassan.
7.
Häll den över botten och jämna till ytan. Häll över den avsvalnade mangopuré och jämna till ytan.
8.
Plasta in och ställ i kylskåp för minst 3–4 timmar om inte över natten.
9.
Innan servering lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat. Garnera med Nöt-Crème Mango chokladpralinhalvor, ätbara blommor och ev myntablad.
200 g fryst tärnad mango, upptinad
1 dl gelesocker
Saft av 0.5 citron
200 g Digestivekex, finkrossade (anv glutenfria för en glutenfrivariant)
115 g normal saltat smör, smält
1,5 dl vispgrädde
600 g färskost naturell, typ Philadelphia
150 g vit choklad smält och avsvalnat
200 g Nöt-Crème Mango cheesecake chokladpraliner delade i fyra
4-5 Nöt-Crème Mango cheesecake chokladpraliner halverade
Färska eller torkade ätbara blommor
Myntablad