NO-BAKE PISTAGECHEESECAKE
Krämig cheesecake som du kan variera smaken på. Utan ugn, klar på 15 minuter.
Antal: 8 bitar
Tid: 15 minuter + tid i kylen
Ingredienser:
- 200 g digestivekex
- 75 g smält smör
- 600 g färskost Philadelphia
- 2 dl vispgrädde
- 100-150 g pistagesmör eller pistagekräm
- ca 1-1,5 dl florsocker (om du använder pistagekräm behövs betydligt mindre florsocker)
Topping:
- 200 g pistagekräm
- pistagenötter hackade
- ev kexsmulor
Gör så:
- Fordra ev botten på en form, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
- Finkrossa kexen och blanda med smör till en fuktig gryning massa.
- Tryck kexmassan i botten på formen och jämna till ytan. Packa massan ordentligt så den inte kommer smula sen vid servering
- Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen. Häll över botten i formen och jämna till ytan
- Ställ i kylen för minst 3 timmar.
- Smält pistagekräm och bred den över cheesecaken. Garnera med krossade kex och/eller hackade pistagenötter.
- Förvaras i kylskåp.




