NO-BAKE PISTAGECHEESECAKE

no-bake pistagecheesecake

Krämig cheesecake som du kan variera smaken på. Utan ugn, klar på 15 minuter.

Antal: 8 bitar
Tid: 15 minuter + tid i kylen

Ingredienser:

  • 200 g digestivekex 
  • 75 g smält smör
  • 600 g färskost Philadelphia
  • 2 dl vispgrädde
  • 100-150 g pistagesmör eller pistagekräm
  • ca 1-1,5 dl florsocker (om du använder pistagekräm behövs betydligt mindre florsocker)

Topping:

  • 200 g pistagekräm
  • pistagenötter hackade
  • ev kexsmulor

Gör så:

  1. Fordra ev botten på en form, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
  2. Finkrossa kexen och blanda med smör till en fuktig gryning massa.
  3. Tryck kexmassan i botten på formen och jämna till ytan. Packa massan ordentligt så den inte kommer smula sen vid servering
  4. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen. Häll över botten i formen och jämna till ytan
  5. Ställ i kylen för minst 3 timmar.
  6. Smält pistagekräm och bred den över cheesecaken. Garnera med krossade kex och/eller hackade pistagenötter.
  7. Förvaras i kylskåp.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.