PASTA MED KÖRSBÄRSTOMATER OCH BURRATA

På under 30 minuter får du en krämig och helt underbar pastarätt. Du kan bytta ut burratan mot annan krämig ost som t ex Boursin garlic and herbs.
Tid: 5 minuter + 20 minuter
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
- 2 portioner spagetti (150-170 g okokt)
- vatten och salt till pastan
- olivolja
- 250 g körsbärstomater halverade
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burrata
- salt och peppar
- ev lite pastavatten
- ev chiliflakes
Gör så:
- Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Spara en kopp pastavatten sen.
- I en stekpanna fräs vitlök lite lätt i olivolja. Tillsätt tomaterna och fräs de mjukt.
- I en blender mixa vitlök och tomater med burratan.
- Häll tillbaka i stekpannan. Tillsätt pastan och ev lite pasta vatten för krämigare konsistens.
- Salta och peppra efter smak. Strö över chiliflakes. Servera.

