ZUCCHINI OCH MOROTSBIFFAR

zucchini och morotsbiffar

Zucchini- och morotsbiffar. Om du vill äta mer grönt. Enkelt, billigt och så gott.

Tid: 45 min
Antal: 12 stycken

Ingredienser:

  • 1 stor zucchini
  • 1 stor morot
  • 1 liten gullök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl (kikärtsmjöl för gf variant)
  • 1-1,5 dl riven ost
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
  • 1 tsk italienska kryddor
  • olivolja att pensla med
  • ev 2 dl riven ost att toppa med

Gör så:

  1.  Riv grovt zucchini och krama ur all vätska. Låt rinna av i durkslag.
  2. Riv fint moroten och krama ur vätskan.
  3. Hacka fint lök och vitlök.
  4. I en stor skål blanda alla ingredienser till biffarna. Förutom olivoljan.
  5. Ta ca 2 msk och forma till biff. Lägg på oljat bakplåtspapper på plåt.
  6. Pensla med olivolja och stek i 175 grader i mitten av ugnen för ca 15 min eller tills de får fin färg.
  7. Vänd på andra sidan och stek de ytterligare 10-15 min.
  8. Strö ev mer riven ost över.
  9. Servera som tillbehör till kött eller som huvudrätt med en god sås till.

TIPS!

Jag serverar en yoghurt sås till:1,5 dl grekisk yoghurt 10%2 msk majonnäs0,5 tsk chiliflakesriven citronskal

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.