ZUCCHINI OCH MOROTSBIFFAR

Zucchini- och morotsbiffar. Om du vill äta mer grönt. Enkelt, billigt och så gott.
Tid: 45 min
Antal: 12 stycken
Ingredienser:
- 1 stor zucchini
- 1 stor morot
- 1 liten gullök
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 ägg
- 0,5 dl vetemjöl (kikärtsmjöl för gf variant)
- 1-1,5 dl riven ost
- 1 tsk paprikapulver
- salt och peppar
- 1 tsk italienska kryddor
- olivolja att pensla med
- ev 2 dl riven ost att toppa med
Gör så:
- Riv grovt zucchini och krama ur all vätska. Låt rinna av i durkslag.
- Riv fint moroten och krama ur vätskan.
- Hacka fint lök och vitlök.
- I en stor skål blanda alla ingredienser till biffarna. Förutom olivoljan.
- Ta ca 2 msk och forma till biff. Lägg på oljat bakplåtspapper på plåt.
- Pensla med olivolja och stek i 175 grader i mitten av ugnen för ca 15 min eller tills de får fin färg.
- Vänd på andra sidan och stek de ytterligare 10-15 min.
- Strö ev mer riven ost över.
- Servera som tillbehör till kött eller som huvudrätt med en god sås till.
TIPS!
Jag serverar en yoghurt sås till:1,5 dl grekisk yoghurt 10%2 msk majonnäs0,5 tsk chiliflakesriven citronskal


