Varför smakar allt du har skapat eller hjälpt att bli till, att komma till liv, så mycket bättre än allt du köper? Så känns det för mig i alla fall. Jag har odlat, vattnat, get kärlek och sen skördat egna rabarber. Tyvärr kan jag inte säga samma sak om varken jordgubbarna eller hallonen i denna paj. Men jag plockade dem själv, plockade dem med kärlek så det borde räknas. Jag var på självplock nära stugan och kom ut därifrån med flera liter bär. Så denna rabarberpaj med jordgubbar och hallon är den ultimata pajen, full av aromer och smaker och gjord med kärlek Rödkärlek.
Passar perfekt att inleda semestern med. Kanske hinner jag till och med köra en repris innan alla rabarber är slut och byta ut jordgubbarna och hallonen mot körsbär eller blåbär. Har kommit fram att rabarber går så bra ihop med bär, det blir en brytning mot den sura, en sötsyrlig arom och en underbar färg. Så vacker.
RABARBERPAJ MED JORDGUBBAR OCH HALLON
INGREDIENSER:
En sats ger ca 10 bitar, en rund paj på ca 24 cm Tid: 1 timme Svårighetsgrad: lätt Betyg: SSSSS++++
Ingredienser fyllning:
4-5 rabarberstjälkar skivade i ca 1 cm bitar
250 g solmogna svenska jordgubbar delade i bitar
200 g färska hallon
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
Ingredienser paj täcke:
75 g kallt smör i kuber
5 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör att smörja formen med
1/2 dl florsocker att sikta över den färdiga pajen.
INSTRUKTIONER:
Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål och ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 175 º C och smörj och mjöla en paj form samt ställ åt sidan.
I matberedaren eller i en skål blanda de torra ingredienserna till pajskalen.
Tillsätt grädde och blanda väl.
Lägg fyllningen i botten på formen.
Häll över smeten och släta till ytan.
Grädda i mitten på ugnen för ca 35-40 minuter tills den får en gyllenbrun yta.
Jag serverade pajen med en skopa vaniljglass till. Tycker nästa den blir godare än med vaniljsås.
Följ @cookiesandsweetsbysimona på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept. Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram