Så fort jag fick hem paketet från Lindt och jag tog fram alla chokladkakor visste jag direkt vad det skulle bli. Den ultimata chokladcheesecake med choklad i varje lager. Mörk, krämig, knaprig, no-bake och dekadent gott. Så konstigt som det låter får jag ofta en bild i huvudet av vad jag vill baka, hur det ser ut och vilka smaker det ska vara.
I detta fall tänkte jag direkt att den intensiva chokladsmaken skulle balanseras av färskost i en krämig cheesecake serverat på en knaprig Oreobotten. Den toppade jag med choklad tryffel för den ultimata chokladcheesecake. Men det behövs verkligen inte. Cheesecake blir lika god ändå.
CHOKLADCHEESECAKE
INGREDIENSER:
En sats ger 12 portioner Tid: ca 30 minuter + tid i kylen Svårighetsgrad: lätt Betyg: SSSSS+++
Ingredienser botten:
1 paket Oreokex finkrossade
8 msk smält smör
Ingredienser cheesecake:
300 g choklad av bra kvalitet, har använt Lindt 70%
500 g färskost naturell typ Philadelphia
2 dl strösocker
1/2 dl muscovadosocker eller sirap
1 tsk vaniljsocker
1 msk osötad mörk kakao
2 dl vispgrädde
kakao och riven choklad att toppa med innan servering
INSTRUKTIONER:
Klä botten och väggarna av en rund form, ca 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
Blanda kexen med smöret till en grynig och blöt massa.
Tryck ut i botten på formen. Använd baksidan av en matsked eller botten på ett glas. Ställ i frysen under tiden du gör cheesecake.
Smält chokladen i mikron i ca 20-30 sekunder åt gången, rör i emellan. Ställ åt sidan.
Vispa färskost luftigt.
Tillsätt strösocker, muscovadosocker, vaniljsocker och kakao och vispa jämt.
Under fortsatt vispning tillsätt vispgrädden.
Vänd sist chokladen i . Rör om tills du får en jämn kräm.
Häll cheesecake i formen och jämna till ytan.
Ställ kallt ett par timmar eller över natten som jag gjorde.
Sikta över kakao eller toppa med riven choklad precis innan servering.