RABARBERKRÄM MED KARDEMUMMA

rabarberkräm

Reklam för Vargen & Thor

Jag har gjort godaste och enklaste rabarberkräm som du kan använda på olika sätt. Som fyllning i tårta eller i cheesecake, fylla bullar med, blanda i eller bara äta med vaniljglass eller som den är. Har använt min nya kastrull från Vargen & Thor som jag är helt kär i. Är det fel att säga att man är kär i ett set kokkärl? Detta set heter ARVET , är i mattsvart och mässing, och innehåller en lagom stor kastrull, en gryta och en traktörpanna, alla med tillhörande lock.  Dessa skriker högkvalitet om, kan användas på alla spisar och även in i ugnen, tål diskmaskin och utseendet… Ja utseendet är i en klass för sig. 

Jag passade även på och klickade hem knivsetet VARGAVINTER , hur snygga alltså? Passar perfekt till mina kastruller. 

rabarberkräm
rabarberkräm
rabarberkräm

RABARBERKRÄM

rabarberkräm
Obs! Gräddningstiden i receptet är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.

Ingredienser:

  • 500 g rabarberstjälkar delade i 2 cm bitar
  • 2/3 dl vatten
  • 1 – 1 1/2 dl  gelésocker (beroende på hur söt kräm du vill ha)
  • 1/2 tsl stött kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • saften från 1 citron
INSTRUKTIONER:
  1. Koka i en kastrull på spisen alla ingredienser förutom vaniljsockret. 
  2. Sänk värmen och låt krämen småkoka/puttra i några minuter till. Krämen är klar när rabarberna är mjuka.
  3. Häll upp i ren burk och sätt på lock på en gång. Låt den kallna i rumstemperatur och ställ sen i kylskåpet.
  4. Du kan även frysa in den kalla krämen. I kylskåp håller den i ca 2 veckor.

X
Följ @simonamuntean_  på Instagram så kommer du inte missa något nytt recept.
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker om receptet! Kram
rabarberkräm
rabarberkräm
FOTO: SIMONA MUNTEAN
 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.