JORDGUBBSTÅRTA PÅ 5 MINUTER

Jordgubbstårta på 5 minuter

En no-bake jordgubbstårta klar på 5 min. Att vänta på att tårtan ska safta till sig och bli lite kall är nog den svåraste delen här.

Tid: 5 minuter
Antal: 8 portioner

Ingredienser:

  • 1 fpk a 200 g Savoiardikex kex
  • 250 g mascarponeost
  • 1,5 – 2 dl vispgrädde
  • 3-5 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljextrakt
  • ca 300 g färska jordgubbar ( ev spara 4-5 jordgubbar till garnering )
  • 2-3 dl mjölk eller vatten
  • ev 1,5-2 dl vispad grädde till garnering
  • ev färsk mynta eller citronmeliss

Gör så:

  1. I en djup skål vispa mascarponeost, vispgrädde, florsocker och vanilj. Börja med 1,5 dl vispgrädde och addera mer om krämen känns för tjock.
  2. Ansa och skär jordgubbarna i skivor. Spara ev 4-5 st till garnering.
  3. På plastfolie lägg jordgubbar så det motsvarar ytan av en halv fpk kex.
  4. Doppa snabbt kexen i vatten eller mjölk och lägg en rad över jordgubbarna tills du har använd en halv fpk.
  5. Bred hela fyllningen jämnt över kexen. Har du extra jordgubbsskivor kan du sprida de över fyllningen.
  6. Doppa resterande kex, den andra halva av fpk, i vatten eller mjölk och lägg över.
  7. Plasta in tårtan ordentligt och ställ i kylen för minst 1 h så den saftar till sig.
  8. Lägg tårtan på ett serveringsfat med jordgubbslagret överst , på topp.
  9. Garnera ev med vispad grädde, de sparade jordgubbarna halverade och grönt.
  10. Förvaras i kylen, håller i max 2 dagar.
  11. Du kan montera tårtan i en brödform som du har klätt i plastfolie. Då kan du lätt vända formen uppochner över ett serveringsfat.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.