MANDELSNITTAR MED PISTAGE

Älskar att baka snittar för jag blir klar på under 30 minuter och kan variera smaken nästintill oändlighet. Vilken är din favorit?
Tid: 5 minuter + 10 minuter
Antal: 24 st
Ingredienser:
- 1.25 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3.75 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
- 150 g normal saltat smör, rumstempererat
- 150 g mandelmassa riven
- 2-3 msk pistagekräm
- uppvispat ägg
- pärlsocker att sikta över
Gör så:
- Blanda riven mandelmassa med pistagekräm till en jämn deg.
- Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme.
- Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan,
- I en skål blanda alla torra ingredienser till degen. Blanda väl.
- Tillsätt smöret och knåda tills degen går ihop och är jämnt blandad.’
- Dela i två bitar och rulla till ca 20-25 cm längder. Platta till ca 4 cm.
- Dela fyllningen i två, rulla varje del till en smal korv 20-25 cm lång. Lägg i mitten på degen och rulla ihop.
- Upprepa samma procedur med den andra degbiten och fyllningen.
- Lägg på plåt, platta till längderna och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut när kanterna börjar få lite färg.
- Tag ut plåten och skär längderna i ca 10-12 bitar 2-3 cm bredda.

