KRÄMIG KYCKLINGPANNA MED RISONI

Krämig kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. Hur gott på en skala 1 till 10? Jag har improviserat förr med denna är på en helt annan nivå.
Tid: 10 minuter + 35 minuter
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
- 1 kg kycklinglårfilé
- olja till stekning
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk italienska kryddor (kan uteslutas)
- 2 vitlöksklyftor finhackade
- 2 morötter skivade
- 1 kycklingbuljong tärning
- 200 g risoni pasta
- kokt vatten
- 100 g färskost naturell typ Philadelphia
- salt och peppar
- hackad persilja att strö över
- ev chiliflakes
Gör så:
- Stek kycklingen på båda sidorna tills den får en fin stekyta.
- Salta och peppra. Tillsätt lök och paprika pulver.
- Gå in med vitlök och morötter samt risonipasta. Strö över italiensk krydda och smula kycklingbuljong.
- Häll kokt vatten över tills det precis täcker kött och grönsaker.
- Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
- Ställ pannan i mitten av ugnen och koka tills nästan allt vatten har absorberats och pastan är mjuk.
- Klicka färsk ost på och blanda lätt så inte köttet går sönder för mycket. Strö över persilja. Servera med grönt, kokta/stekta grönsaker eller en fräsch sallad.


