KRÄMIG KYCKLINGPANNA MED RISONI

krämig kycklingpanna med risoni

Krämig kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. Hur gott på en skala 1 till 10? Jag har improviserat förr med denna är på en helt annan nivå.

Tid: 10 minuter + 35 minuter
Antal: 6 portioner

Ingredienser:

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • olja till stekning
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk italienska kryddor (kan uteslutas)
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 2 morötter skivade
  • 1 kycklingbuljong tärning
  • 200 g risoni pasta
  • kokt vatten
  • 100 g färskost naturell typ Philadelphia
  • salt och peppar
  • hackad persilja att strö över
  • ev chiliflakes

Gör så:

  1. Stek kycklingen på båda sidorna tills den får en fin stekyta.
  2. Salta och peppra. Tillsätt lök och paprika pulver.
  3. Gå in med vitlök och morötter samt risonipasta. Strö över italiensk krydda och smula kycklingbuljong.
  4. Häll kokt vatten över tills det precis täcker kött och grönsaker.
  5. Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
  6. Ställ pannan i mitten av ugnen och koka tills nästan allt vatten har absorberats och pastan är mjuk.
  7. Klicka färsk ost på och blanda lätt så inte köttet går sönder för mycket. Strö över persilja. Servera med grönt, kokta/stekta grönsaker eller en fräsch sallad.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.