UGNSROSTAD BRYSSELKÅL MED HET SRIRACHADIPP

Ugnsrostad brysselkål med het srirachadipp. Så så gott tycker jag. Vad tycker du? Är du team brysselkål? För här finns det inget mittemellan
Tid: 15 minuter + 45 minuter
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
- 1 påse à 500 g brysselkål
- olivolja att ringla över
- 1 dl finriven parmesan
- 1 tsk vitlökspulver
- salt och peppar
- 1,5 dl majonnäs
- 2-3 msk Sriracha chilisås
- 1-2 msk tahini ( kan uteslutas)
Gör så:
- Koka brysselkålen i vatten i ca 10-15 minuter, tills de blir lite mjuka (ej överkokta)
- Låt rinna av i en durkskål. Lägg på bakplåtspapper på en plåt.
- Med baksidan av ett glas platta till kålen. Ringla olivolja över. Strö på parmesan och vitlökspulver. Salta och peppra.
- Rosta i 200 grader i översta delen av ugnen till de har fått fin färg. Vänd på andra sidan och krydda. Rosta tills de har blivit krispiga.
- Blanda ingredienserna till dippen. Servera.