back-button

Simona Muntean

Picture of the author

2:a ADVENT TÄVLING OCH MJUK PEPPARKAKA

En mjuk pepparkaka med mjölkchoklad som kan bakas i en Nordic Ware pepparkaksform. Dekorera med vit kristyr eller florsocker. Enkelt recept som ger 6 portioner.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader.

    2.

    Smörj en rund pepparkaksform som rymmer cirka 1,5 liter eller använd denna gulliga formen.

    3.

    Vispa ägg, strösocker och vanilj fluffigt.

    4.

    Blanda filmjölken med olja.

    5.

    Blanda ihop alla torra ingredienser.

    6.

    Vispa vätskan i äggsmeten och vänd de torra ingredienserna.

    7.

    Vispa i sist den smälta chokladen.

    8.

    Häll smeten i formen/formarna och sätt in den mitt avugn för ca 30-35 minuter, eller ca 15 minuter för mindre formar.

    9.

    Känn med en sticka om kakorna är färdiga. Låt kakorna svalna något i formen innan du vänder dem på galler och låter dem kallna helt.

    10.

    Strax före servering, sikta ev florsocker över, om du inte dekorerar med kristyr.

    Ingredienser

    2 ägg

    1 1/2 dl strösocker

    100 g smält choklad

    1 dl olja

    1 1/2 dl filmjölk

    3 dl vetemjöl

    1 tsk bakpulver

    1 tsk vaniljsocker

    1 msk pepparkakskrydda