back-button

Simona Muntean

Picture of the author

2 SHOTS VODKAPASTA

  • 5 minuter + 20 minuter
  • 4 personer

Visste inte ens att jag gillade vodka men nu vet jag det. I alla fall i pasta. Denna pasta rätt är så krämig och god och jag lovar, den smakar inte vodka, all alkohol avdunstar under kokningen men den tar fram smakerna.

Hur

Gör så

1.

Koka pastan i rikligt med vatten och salt. Kolla 2 minuter kortare än angiven tid på förpackningen. Spara en kopp pastavatten.

2.

Fräs vitlöken mjukt i olivolja. Tillsätt tomatpuré och chiliflakes och fräs några minuter tills tomatpurén får en mörkare färg.

3.

Tillsätt vodka och låt puttra någon minut.

4.

Gå in med vispgrädden och låt puttra under omrörning ett par minuter. Salta och peppra.

5.

Tillsätt pastan och riven parmesan och blanda väl. Späd ut med lite pasta vatten om du vill la lite mer sås.

6.

Servera med burrata och ev mer riven parmesan.

Ingredienser

Ingredienser

400-500 g okokt pasta

2 l vatten + 3 msk salt

4 msk olivolja

2-3 stora vitlöksklyftor

1 dl tomatpuré

2 shots vodka eller 0,5 dl

3 dl vispgrädde

salt och peppar

50 g riven parmesan

färsk basilika och burrata att servera med