back-button

Simona Muntean

Picture of the author

ALADDINS ELLER SIMONAS DRÖMKAKA

  • 16 personer

Aladdins drömkaka. Fråga mig inte varför den heter så. Jag var inne på Arlas hemsidan och snubblade över receptet. Den såg sjukt gott ut så jag var tvungen att prova. Bakar alldeles för sällan med kesella. Har ändrat i receptet , förstås. Det skulle inte vara jag om jag bara höll mig till grundreceptet. Bakade denna i en rund form med löstagbara kanter. Den blir så krämig och god att den behöver ingen tillbehör. Kanske bara en kopp kaffe. Nu döper jag den till Simonas drömkaka.

Hur

Gör så här

1.

Blanda ihop vetemjöl, strösocker och smör till en grynig massa

2.

Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg

3.

Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter

4.

Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt under tiden ugnen på 200° C

5.

Vispa ihop äggen och rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i formen

6.

Grädda i mitten av ugnen 30 – 35 min beroende på ugn

7.

Låt kakan kallna helt, helst i kylskåp, innan du lossar från formen och serverar

Ingredienser

Botten

3 dl vetemjöl

2 msk strösocker

125 g smör

1 äggula

Fyllning

2 ägg

500 g Kesella kvarg naturell

1 dl strösocker

1 dl vispgrädde

0.5 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker