back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Angel Food Cake

En ljus och luftig påsktårta med äggvitor och vanilj, perfekt för påskfirandet.

    Hur

    1.

    Blanda mjöl, florsocker och salt i en skål.

    2.

    Vispa äggvitorna till hård skum och häll i både syra och strösocker under fortsatt vispning.

    3.

    När det har blivit så hårt att du kan se att det bildas toppar i äggsmeten är den färdigt vispad.

    4.

    Håll hälften av mjölblandningen och vänd försiktigt med en träslev eller spade. Vänd sen in även den andra delen av mjölblandningen och rör försiktigt.

    5.

    Se till att röra i smeten, blanda, så lite som möjligt för att behålla luften kvar i den.

    6.

    Grädda i smorda och mjölade formar i ca 35-40 minuter i ca 150-175 grader tills dem är torra. Gräddningstid är beroende av vilken ugn man har och hur stora former man använder.

    Ingredienser

    7 äggvitor

    1,5 dl strösocker

    1 tsk vaniljpulver

    1 tsk vaniljsocker eller essens

    1 tsk askorbinsyra

    1,5 dl mjöl

    1 msk maizena

    2,5 dl florsocker

    1 tsk salt