back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BAILEYS TRYFFLAR

  • 40 stycken

Härligt juligt recept från ett event med Tea Malmegård och Bailyes Treat Factory. Så gott och enkelt!

Innehåller alkohol


    Hur

    1.

    Smält mjölkchokladen och den mörka chokladen tillsammans i ett vattenbad.

    2.

    Värm upp grädde, honung och Baileys i en kastrull och slå över chokladen. Ta av

    3.

    kastrullen från plattan och mixa ihop med en stavmixer.

    4.

    Tillsätt smör och salt och mixa tills du har en slät smet.

    5.

    Häll över i en ren bunke och kontaktplasta. Sätt i kylen i 2h.

    6.

    Rulla kulor av tryffelmassan och sätt i frysen.

    Till rullning

    1.

    Smält chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn.

    2.

    Ta fram de kalla tryfflarna, en bunke med smält choklad och en bunke med kakao.

    3.

    Lägg i lite choklad i handen och rulla 3-5 tryfflar i handen tills de är helt täckta i choklad.

    4.

    Släpp dem i bunken med kakaon tills de är täckta med ett lager med kakao.

    5.

    Repetera tills alla tryfflar är täckta med choklad och kakao.

    Ingredienser

    150g Mjölkchoklad

    100g Mörk choklad

    100g Vispgrädde

    110g Baileys

    50g Smör

    50g Fast honung

    1 nypa salt

    Till rullning

    200g Ljus choklad

    200g Kakao