Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en brödform, ca 11 x 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en brödform, ca 11 x 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
I en skål mosa bananerna till en jämn smet. Blanda i sockret och vispa fluffigt.
3.
Häll i ägget, smöret, salt och vaniljsocker. Vispa jämt.
4.
Sikta i vetemjölet blandat med kakao, bikarbonat och bakpulver. Vänd med en träsked tills allt är blandat. Vänd även i 2 dl choklad linser.
5.
Häll smeten i formen och jämna till ytan lite. Strö över choklad.
6.
Grädda i nedersta delen av ugnen för ca 30-40 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.
7.
Låt kakan kallna i formen övertäckt med en kökshandduk.
1.
Skär i lagom stora skivor och servera. Kakan håller flera dagar men se till att du slår in den i plast eller aluminiumfolie.
3 mellan eller stora övermogna bananer
1,75 dl brunt rörsocker
1 stor ägg eller 2 små
110 g smält smör
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2,5 dl vetemjöl
1 dl mörk kakao ( har använt Varlhona som är ljuvlig i smaken även om den kostar en bra slant )
2 dl choklad linser eller knappar ( har använt Odense choklad knappar ljus choklad ). Annars använd finhackad choklad som du gillar. Ju mörkare choklad desto kraftigare smak.
1 dl choklad linser eller finhyvlad choklad att toppa med