back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BANANBRÖD MED CHOKLAD

  • 20 bitar

Bananbröd med choklad är en läcker och saftig kaka som passar perfekt till fikat. Ju mörkare choklad du väljer desto kraftigare smak får du.

Hur

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en brödform, ca 11 x 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

2.

I en skål mosa bananerna till en jämn smet. Blanda i sockret och vispa fluffigt.

3.

Häll i ägget, smöret, salt och vaniljsocker. Vispa jämt.

4.

Sikta i vetemjölet blandat med kakao, bikarbonat och bakpulver. Vänd med en träsked tills allt är blandat. Vänd även i 2 dl choklad linser.

5.

Häll smeten i formen och jämna till ytan lite. Strö över choklad.

6.

Grädda i nedersta delen av ugnen för ca 30-40 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.

7.

Låt kakan kallna i formen övertäckt med en kökshandduk.

Tips!

1.

Skär i lagom stora skivor och servera. Kakan håller flera dagar men se till att du slår in den i plast eller aluminiumfolie.

Ingredienser

Ingredients

3 mellan eller stora övermogna bananer

1,75 dl brunt rörsocker

1 stor ägg eller 2 små

110 g smält smör

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

2,5 dl vetemjöl

1 dl mörk kakao ( har använt Varlhona som är ljuvlig i smaken även om den kostar en bra slant )

2 dl choklad linser eller knappar ( har använt Odense choklad knappar ljus choklad ). Annars använd finhackad choklad som du gillar. Ju mörkare choklad desto kraftigare smak.

1 dl choklad linser eller finhyvlad choklad att toppa med