back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BARS MED KOKOS, MANDEL OCH PUFFAT RIS

  • 20 personer

Erkänner, har fått dille på puffat ris så jag tänker bara på vad jag kan göra nästa gång med puffat ris. Älskar konsistensen, att det blir lite tuggmotstånd i kakan, den smälter inte bara på tungan och slinker ner utan du får jobba lite för att få fram smakerna. Du förstår vad jag menar. Vill gärna testa göra en tårta med bottnar gjorda på puffat ris men risken är att det blir för mycket tuggmotstånd. Jag vet inte. Låt mig suga på den karamellen ett tag så återkommer jag. Men innan dess, här har du receptet på dessa godingar.

    Hur

    Instruktioner

    1.

    Klä en rektangulär form, ca 20X25 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

    2.

    I en stor skål smält marshmallows och smör i mikron, 30 sek åt gången. Blanda i emellanåt. Blanda tills marshmallowsen har smält.

    3.

    Tillsätt puffat ris, 1.5 dl kokos och 1.5 dl mandelflarn. Blanda väl.

    4.

    Olja in dina händer och tryck massan i formen samt jämna till ytan.

    5.

    Smält chokladen i mikron, 20-30 sek åt gången. Rör i emellanåt.

    6.

    Häll chokladen över massan och släta till ytan.

    7.

    Strö resterande kokos blandat med resterande mandelflarn över chokladen.

    8.

    Låt kakan stå och stelna i minst 30 minuter innan du skär den i rutor. Använd en vass kniv för att få snygga kanter.

    Ingredienser

    Ingredienser

    300 g vita marshmallows

    4 msk smör

    1.5 dl riven kokos

    1.5 dl mandelflarn

    15 dl puffat ris

    Topping

    200 g ljus choklad

    0.5 dl riven kokos

    0.5 dl mandelflarn