back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BÄSTA SMÅKAKORNA

En sats ger ca 35-40 cookies beroende på storlek. Kakorna är superenkla att göra och behöver inte kylas innan gräddning. De håller formen perfekt och är goda att äta som de är eller att dekorera med kristyr, marsipan, sockerpasta eller fyllning som Nutella eller sylt.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 150º.

    2.

    Vispa smör och socker tills det blir vitt och krämigt. Tillsätt ägget, vaniljsockret och mandelessens. Vispa.

    3.

    Blanda mjöl och bakpulver i en skål och vispa in i äggsmeten lite i taget. Om vispen inte klarar det kan du knåda degen för hand tills allt mjöl är blandat.

    4.

    Kavla ut degen på ett bakplåtspapper eller på ett mjölat bakbord. Kavla ganska tjockt, ca 1/2 cm, och stansa ut kakor i valfri form.

    5.

    Lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåt. Använd t.ex. en osthyvel för att lyfta dem så att formen inte förstörs. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 7-8 minuter. Låt kakorna svalna på plåten innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.

    Ingredienser

    2,25 dl socker

    2,25 dl rumsvarmt smör

    1 ägg

    1 tsk vaniljsocker

    1 tsk mandel essens

    2 tsk bakpulver

    6,75 dl mjöl