back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BISKVIER MED HALLONKRÄM

  • 16 personer

Får jag berätta en hemlighet för dig? Det är andra gången jag bakar biskvier, bakade semmelbiskvier för ett tag sen. Har tänkt tanken så många gånger men inte kommit till skott. Har hela tiden hittat annat att baka eller testa.

Hur

Instruktioner

1.

Börja med att göra hallonfluff eftersom den behöver tid i kylen för att kallna ordentligt.

2.

I en kastrull på spisen värm vispgrädde och godis. Rör om kontinuerligt så det inte bränns på botten. Det får inte börja koka.

3.

När du har fått en jämn kräm häller du den i en kastrull, täcker med plastfilm eller lock och ställer kallt i minst 4 timmar. Brukar göra den kvällen innan och låter den stå kallt över natten.

4.

Sätt ugnen på 200 grader, över- och under värme samt fodra en form med bakplåtspapper.

5.

Blanda riven mandelmassa, strösocker och äggvita till en tjock smet.

6.

Dela i 14-16 bollar, lägg dem på bakplåtspapper och platta till.

7.

Grädda i mitten av ugnen för ca 10-15 minuter, beroende på ugn.

8.

Låt kakorna kallna tills du vispar fluffen till en luftig och fast konsistens.

9.

Spritsa kräm till höga toppar på alla biskvier och ställ i kylskåpet tills du förbereder chokladtoppingen.

10.

Grovhacka chokladen och smält i mikrovågsugn i ca 30 sekunder. Rör om mellan varje gång.

11.

Tillsätt oljan och rör om till en jämn och blank smält choklad. Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande rinnig.

12.

Doppa varje biskvi i chokladen och garnera.

13.

Förvaras i kylskåp.

Ingredienser

Hallonfluff

80 g mjuka hallonskum godis

3 dl vispgrädde

Botten

200 g riven mandelmassa

1/2 dl strösocker

1 äggvita

Chokladtopping

200 g mörk eller ljus choklad

1 tsk rapsolja

frystorkad hallonpulver till garnering