back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BLÅBÄRSCHEESECAKE KRÄMIG OCH DRÖMGOD

En läcker blåbärscheesecake med en krispig botten och krämig fyllning, toppad med blåbärssylt och färska blåbär. Ett perfekt dessertval för alla tillfällen!

  Hur

  1.

  Sätt ugnen på 175º C. Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbara kanter. Smörj in kanterna. Ställ formen åt sidan.

  2.

  Blanda finkrossade kex med vaniljsocker och smält smör. Tryck i botten på formen och halvvägs upp mot kanterna. Använd baksidan av en matsked. Strö vitchoklad över botten. Ställ kallt tills du förbereder cheesecake fyllningen.

  3.

  Vispa färskost med strösocker och vanilj. Tillsätt ett ägg i taget och vispa emellan. Skrapa fyllningen ner från kanterna. Tillsätt maizena mjölet och vispa jämt. Sist häller du i vispgrädden och blandar till en jämn smet.

  4.

  Ställ formen i ugnen i en större form och tillsätt kokhet vatten, ungefär halva vägen upp. Grädda högst upp i nedersta delen av ugnen tills kanterna har satt sig men cheesecake är fortfarande lite dallrig i mitten, ca 1 timme.

  5.

  Ta ut och låt den kallna helt innan du lägger på sylten. Förvara kallt tills den ska serveras. Innan servering dekorera ev med färska blåbär och ätbara blad.

  Ingredienser

  20 st Digestive kex finkrossade

  6 msk smält smör

  2 tsk vaniljsocker

  50 g riven eller finhackad vitchoklad

  400 g färskost typ Philadelphia

  1 dl strösocker

  2 st små ägg

  2 msk vaniljsocker

  1 1/4 dl vispgrädde

  2 msk maizena mjöl

  1 1/2 dl blåbärssylt