back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Black Magic Chocolate & Blueberry Mousse Layer Cake ~ ...Ja må jag leva

En tårta med choklad och blåbärsmousse i tre lager, dekorerad med smörkräm och torkade blåbär.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175º. Förbered bakformarna. Olja och mjöla formarna och klä bottnen med bakplåtspapper.

    2.

    Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt äggen, olja och buttermilk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt kokt vatten lite i taget under vispning.

    3.

    Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt bottnarna kallna på galler under en kökshandduk.

    4.

    Börja med chokladkrämen genom att vispa samman mjölk, socker och mjöl i en kastrull. Låt krämen tjockna och kallna helt. Vispa smör och vaniljextrakt i en bunke. Tillsätt mjölkkrämen och vispa. Tillsätt kakao och vispa tills frostningen är krämig.

    5.

    Blanda strösocker och vatten i en kastrull och koka till ca 118 grader. Vispa äggvitorna med socker till hårt skum. Häll i sirapen under vispning. Vispa äggvitorna tills de kallnar. Tillsätt smöret en bit i taget och vispa tills krämen blir tjock, luftig och slät.

    6.

    Koka blåbär med socker, mosa och sila bären. Låt puren kallna. Blanda gelatin med vatten. Smält gelatinet och blanda med blåbärspuren. Vispa grädden och vänd i blåbärspuren.

    7.

    Montera tårtan genom att sätta ihop med chokladkräm och blåbärsmousse mellan bottnarna. Använd en tårtring eller form med löstagbara kanter. Toppa tårtan med smörkräm och torkade blåbär.

    Ingredienser

    4 3/4 socker

    4 mjöl

    1 3/4 svart kakao

    2 bikarbonat

    1 bakpulver

    1/2 salt

    2 ägg

    2 1/2 buttermilk

    2 1/2 kokt vatten

    1 1/4 olja

    1 vanilj

    1 mjölk

    1 smör

    1 vanilj

    3-4 svart kakao

    2,5 strösocker

    0,6 vatten

    4-5 äggvitor

    2 strösocker

    300 smör

    1/4 blåbär puren

    200 frysta blåbär

    4-5 socker

    1 1/2 gelatin

    1 vatten

    2 vispgrädde