back-button

Simona Muntean

Picture of the author

BLAND DE GODASTE BULLARNA PAN DE MALLORCA

  • 10 personer

Alltså de godaste bullarna Pan de Mallorca. Smöriga och luftiga bullar som du bakar på en knådfri deg. Du kan i princip blanda allt med en matsked. Jag kavlade upp ärmarna och blandade degen med bara mina händer. Gick på under 5 minuter. Jag använder torrjäst och blandar degen alltid på kvällen och bakar ut dagen efter på morgonen. Slipper stå och passa degen så den jäser till dubbelstorlek. Bullarna är gudomligt goda med ett glas kall mjölk eller varm choklad.

Hur

Instruktioner

1.

I en stor skål eller bunke blanda mjölk och torr eller färsk jäst. Lös upp och låt stå ca 10 minuter.

2.

Tillsätt övriga ingredienserna, börja med 8 1/2 dl vetemjöl.

3.

Blanda med en träslev eller matsked. Tillsätt ev lite mer vetemjöl. Degen ska gå ihop inte vara smulig.

4.

Du behöver inte knåda i maskin men vill du bara knåda jämnt tills all vetemjöl har inkorporerats så gör det.

5.

Olja lätt din skål och plasta in den samt låt degen jäsa i rumstemperatur för ca 1- 1 1/2 timme eller till dubbelstorlek.

6.

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla till en rektangel ca 35 X 45 cm.

7.

Pensla med smält smör och skär i långa strimlor på ca 4-5 cm. Rulla varje delstrimla och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt.

8.

Jäs under handduk för ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 g över- och undervärme när det är ca 30 minuter kvar av jäsningstiden.

9.

Grädda bullarna i mitten av ugnen för ca 12-15 minuter eller tills dem är gyllenbruna.

10.

Låt svalna på galler innan du siktar över florsocker. Njut med en kopp kall mjölk till.

Ingredienser

Ingredienser

2.5 tsk torrjäst eller 20 g färsk jäst

1.5 dl mjölk kylskåpskall*

1 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

3 äggulor

60 g smör, mjuk

8.5 – 10 dl vetemjöl

4 msk smör, smält att pensla degen med

florsocker att sikta över de färdigt gräddade bullarna