Värm ugnen till 175 grader. Klä en rektangulär form, 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Underbara. Vit chokladbrownies med hallon. Får man kalla dem för brownies trots att dem är bakade på vit choklad? Näää. Vi kallar dem för blondies med hallon. För det är precis vad dem är. Lagom kladdiga och sötsyrliga. Och jag kan intyga att vit choklad, sötat kondenserad mjölk och hallon är en mycket lyckad kombination.
1.
Värm ugnen till 175 grader. Klä en rektangulär form, 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
I en kastrull på spisen smält smör och vit choklad. Rör i tills all choklad har smält. Ta bort från spisen och låt svalna ca 5 minuter.
3.
Tillsätt ägg, sötad kondenserad mjölk, vaniljextrakt och salt under omrörning.
4.
Vänd i vetemjöl och blanda bara till du får en jämn smet.
5.
Häll smeten i formen och toppa med hallon. Grädda i 30 minuter. Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna i formen i 10 minuter.
6.
Överför sedan kakan till galler. Kyl kakan innan du skär i bitar och serverar.
7.
Förvaras kallt i låda med lock. Går utmärkt att frysa in.
1.
Byt ut hallon mot andra bär du gillar.
115 g smör
150 g vit choklad
1 ägg
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl hallon