Sätt ugnen på 175º. Förbered bakformarna. Olja och mjöla formarna och klä bottnen med bakplåtspapper.
En silkeslen blåbärsmousse på chokladbotten passar väl fint efter lammsteken annars.
1.
Sätt ugnen på 175º. Förbered bakformarna. Olja och mjöla formarna och klä bottnen med bakplåtspapper.
2.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägg, olja och buttermilk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt kokt vatten lite i taget under vispning.
3.
Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter. Låt bottnarna kallna på galler under en kökshandduk.
4.
Koka blåbär med socker i ca 10 minuter. Mosa bären, sila bort kärnor och skal. Låt puren kallna till rumstemperatur.
5.
Blanda gelatin med kallt vatten och låt stå i ca 5 minuter. Vispa grädden mellanhård. Smält gelatinet och blanda i blåbärspuren. Vänd puren i grädden tills välblandat.
6.
Lägg chokladbotten på ett serverings- eller tårtfat. Sätt en tårtring runt botten. Lägg mousse mellan ringen och chokladbotten. Häll i moussen och släta till ytan. Ställ moussen kallt för att stelna.
7.
Dekorera tårtan med små chokladägg, smältad Candy Melts och sockerpasta eller marsipan till kaninrumpa och tassar. Alternativt strö över hela toppen med chokladägg.
8.
Börja med chokladen. Smält Candy Melts och dra över varje chokladknapp till önskad bredd och längd. Lägg chokladen runt tårtan. Bryt eventuellt chokladen om den är för lång. Krossa några ägg och lägg dem runt kanten. Dekorera med kaninfigur.
4 3/4 socker
4 mjöl
1 3/4 svart kakao
2 bikarbonat
1 bakpulver
1/2 salt
2 ägg
2 1/2 buttermilk
2 1/2 kokt vatten
1 1/4 olja
1 vanilj
200 frysta blåbär
4-5 socker
3 gelatin
2 kallt vatten
5 vispgrädde