back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Brownie cookie sandwiches

Chokladiga och utsökta kakor fyllda med len jordnötssmörkräm. Perfekta att njuta av som en liten godbit.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader.

    2.

    Vispa smör med strö- och brunt socker tills det blir ljust och fluffigt. Addera vaniljsocker och ett ägg i taget under fortsatt vispning.

    3.

    Blanda mjöl med kakao, salt, bikarbonat och bakpulver och häll lite i taget i smeten. Blir en ganska så tjock smet.

    4.

    Fördela smeten i 30 st runda bollar. Det blir bara bra om du kan få fler bollar. Dessa kakor blir rejält stora ändå.

    5.

    Lägg kakorna glest på plåt och rulla till bollar, jag fick 15 stycken på varje plåt, fick grädda i två omgångar.

    6.

    Platta till kakorna antingen med handen eller med baksidan av ett glas. När jag hade plattat till kakorna var dem fortfarande ganska tjocka, men bli inte orolig för kakorna plattar till sig och växer mer i ugnen.

    7.

    Grädda dem i 8-10 minuter i mitten av ugnen. Dem spricker lite på ytan men ska fortfarande vara lite mjuka om du känner på dem.

    8.

    Låt kakorna ligga kvar på bakplåtspapper i 5 minuter innan du flyttar dem sen på galler för att kallna helt.

    9.

    Fyll kakorna med len peanut butter kräm och sätt ihop dem två och två med kräm mellan.

    10.

    Fundera på att göra kakorna mindre nästa gång om du ska fylla med något gott. Hallon eller jordgubbskräm kan vara ett bra alternativ.

    Ingredienser

    2,4 dl rumsvarmt smör

    2,4 dl strösocker

    1,6 dl brunt socker

    2 ägg

    3 dl kakao

    4,2 dl mjöl

    1 tsk vaniljsocker

    0,5 tsk salt

    1 tsk bikarbonat

    1 tsk bakpulver