Många har frågat mig vad man ska göra med karamellsåsen om det blir kvar. Klart du kan spara i kyl ganska länge. Men ät med sked eller gör som jag gjorde, baka brownies med salt karamell. Det är den ultimata browniebiten. Lyx i en liten chokladkaka. Lagom kladdig, lagom söt och lagom saltat. Browniesen är enkla att svänga ihop och att variera.
BROWNIES MED SALT KARAMELL
INGREDIENSER:
En sats ger 20 bitar Tid: ca 1 timme Svårighetsgrad: medel
Sätt ugnen på 175 grader och klä en fyrkantig form, ca 20 X 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
Smällt smör och choklad i en kastrull på spisen. Ta bort från spisen och tillsätt strösocker. Vispa snabbt till en slät smet. Låt svalna ca 2-3 minuter.
Tillsätt äggen och vaniljsocker under vispning. Vänd de övriga ingredienserna i smeten och blanda till en klumpfri smet.
Häll den i formen. Jämna till ytan. Klicka den kalla karamellsåsen över ytan. Med spetsen av en kniv gör swirl och blanda lätt.
Grädda formen mitten av ugnen för ca 20-25 minuter. Låt kakan kallna i formen och sen i helt i kylskåpet.
Skär kakan i lagom stora bitar. Förvaras svalt i låda med lock.