back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Chevron mönstrad rabarberkaka deluxe

En gudomligt god och saftig kaka med chevron mönster och rabarber. Perfekt för en lyxig känsla.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175º C. Klä en form med bakplåtspapper.

    2.

    Dela rabarberstängerna på längden i två lika tjocka. Skär varje halva i lika långa bitar, snett i ca 45º vinkel. Den ena halvan skär du från höger och den andra halvan från vänster för att kunna lägga ihop i vinkel.

    3.

    Blanda de övriga ingredienserna i det smälta smöret. Det blir en rinnande smet och du häller i formen. Börja lägg bitarna i vinkel mot varandra, i rader. Se i bilden nedan hur jag har placerat bitarna så det bildas det vackra chevron mönster. Strö över kardemumma.

    4.

    Grädda i mitten av ugnen för ca 20-25 minuter beroende på ugn. Jag drog ner värmen till 150º C de sista 5 minuterna.

    5.

    Låt kakan svalna i formen och pudra över florsocker när den har kallnat helt. Dela i lagom stora rutor.

    Ingredienser

    150 g smält smör

    2 dl strösocker

    2 dl vetemjöl

    2 tsk vaniljsocker

    3 st ägg

    4-5 st rabarberstänger

    lite malen kardemumma

    till garnering florsocker