Sätt ugnen på 175 grader.
Knapriga och sega amerikanska chokladkakor som kan vara antingen medium stora eller gigantiskt stora.
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
2.
I en skål blanda mjöl, bikarbonat och majsstärkelse. I en annan skål vispa smöret med rörsocker och strösocker. Vispa det fluffigt och tillsätt ägget. Vispa lite till. Häll i mjölblandningen och vispa tills allt har blandats. Med en sked rör i chokladen.
3.
Ställ degen i kylskåp för minst 30 minuter till 1 timme.
4.
Gör runda bollar, så stora som golfbollar, jag vägde mina bollar. Blev 30 st á 29-30 g. Ställ dem gläst på en plåt på bakplåtspapper. Tryck dem INTE. I ugnen kommer bollarna att flytta ut och blir platta ca 6 cm stora.
5.
Grädda kakorna i mitten av ugnen för ca 8-10 minuter så länge så dem har fått lite färg runt kanterna. Grädda dem inte för länge för dem blir inte lika sega och goda annars. Ta ut och låt dem kallna på galler.
6.
Jag gräddade endast en plåt med 15 stycken. Resten rullade jag till bollag och ställde i kylen.
170 g smör
1,75 dl ljusbrunt rörsocker
0,75 dl strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
4,75 dl vetemjöl
2 tsk majsstärkelse
1 tsk bikarbonat
2 dl hackad choklad eller 150 g chocolate chips (en fpk innehåller 150 g)